Aanvragen van gegevens

Gezondheids(zorg)data-agentschap

Het aanvragen van gezondheidsgegevens stelt onderzoekers, zorgprofessionals en beleidsmakers in staat om gegevens te verkrijgen die nodig zijn voor medisch onderzoek, verbetering van de gezondheidszorg en beleidsvorming.

Identificeer de gewenste gegevens 

Gegevenscataloog

Doorzoek de gegevenscataloog om specifieke datasets te vinden die aan uw behoeften voldoen.

  • Indien u de gewenste gegevens in de gegevenscataloog heeft gevonden, documenteer dan zowel de naam van de bijbehorende dataset als de gegevensaanbieder die deze gegevens aanbiedt.
  • Indien u de gewenste gegevens niet in de gegevenscataloog heeft gevonden, zorg er dan voor dat u een gedetailleerde beschrijving van de gewenste gegevens kan geven wanneer u een gegevensverzoek indient.

Houd er rekening mee dat het Gezondheidszorg Data-Agentschap (GDA) een organisatie in ontwikkeling is. Er zullen steeds meer gegevens beschikbaar komen in de gegevenscataloog, dus raadpleeg deze altijd voordat u gegevens aanvraagt.

 

Dien uw gegevensaanvraag in

Aanvraagformulier

Dien uw gegevensaanvraag in door het aanvraagformulier in te vullen. Zodra uw formulier is ingediend, zal een casemanager van het Gezondheids(zorg) Data-Agentschap uw aanvraag analyseren. Op basis van uw specifieke aanvraag kunt u een vervolgvragenlijst verwachten om verdere informatie te verzamelen die nodig is om uw specifieke aanvraag te verwerken.

Verwerking van de aanvraag

Gegevensaanvraag

Zodra uw gegevensaanvraag is ingediend, doorloopt deze de volgende stappen tijdens de verwerking. Tijdens dit proces zal u regelmatig updates ontvangen over de status van uw aanvraag en/of om aanvullende informatie worden gevraagd.

  1. Analyse aanvraag: Het verzoek wordt geanalyseerd om de vereisten en eventuele potentiële juridische, beveiligings-, ethische of deontologische zorgen te bepalen.
  2. Goedkeuring: Op basis van de vorige analyse moet het verzoek worden goedgekeurd om uitgevoerd te kunnen worden.
  3. Beslissingsupdate: De goedkeuring of afwijzing van de aanvraag wordt gecommuniceerd via mail of telefoon.
  4. Voorbereiding: Zodra goedgekeurd, werken één of meer gegevenshouders samen om de gevraagde dataset voor te bereiden.
  5. Kwaliteitscontrole en verificatie: De gegevenskwaliteit wordt gecontroleerd op de naleving van eventuele vereiste voorwaarden.
  6. Toegang tot data: De gegevens worden beschikbaar gesteld voor u voor de goedgekeurde gebruiksdoeleinden en voor de gespecificeerde tijdsduur.

 

 

Om meer te weten te komen over het proces van gegevensaanvragen, kies je taal en klik op het bestand om de download te starten.