Big Data for Health & Care "The Arisal of Data Spaces"

10H00 - 17H30

Description of the event

Zit op de eerste rij van de innovatie in de gezondheidszorg en neem deel aan het cruciale symposium Big Data for Health & Care, met als thema "The Arisal of Data Spaces". Dit evenement, georganiseerd door de Universiteit Hasselt en ELIXIR Belgium, belooft een baanbrekende verkenning te worden van dataruimtes en onderzoeksinfrastructuren binnen de sector van de gezondheidszorg.

Het concept van dataruimtes, vooral in het licht van de verwachte wetgeving betreffende de Europese ruimte voor gezondheidsgegevens, vertegenwoordigt een transformatieve benadering van gedecentraliseerde, betrouwbare gegevensdeling en -uitwisseling in data-ecosystemen. Dit symposium is bedoeld als een diepe duik in de ontluikende wereld van dataruimtes voor de gezondheidszorg, met als doel het momenteel ontbrekende strategisch overzicht te verduidelijken en kritische vragen te beantwoorden over de integratie en synergie van verschillende initiatieven op het gebied van dataruimtes.

Hoogtepunten van het evenement:

  • Diepgaande verkenning:  Een uitgebreide blik op bestaande dataruimtes, hoe ze met elkaar verbonden zijn en hun gezamenlijke impact op het delen van gegevens en onderzoek in de gezondheidszorg.
  • Paneldebatten: Stevige discussies over de praktische aspecten van het implementeren en integreren van dataruimtes op verschillende niveaus, met de nadruk op het verbeteren van de effectiviteit van lokaal datamanagement bij individuele datapartners.
  • Multidimensionele benadering: De sessies zullen een breed spectrum aan onderwerpen behandelen, van geografische nuances en datatypes tot de complexiteit van transmurale zorg, waaronder eerstelijnszorg, ziekenhuisomgevingen en mobiele gezondheidszorg (mHealth).
  • Belgische en Europese perspectieven: Hoewel het zich richt op Belgische dataruimtes, belooft het evenement, dat mede gemodereerd wordt door i~HD, een naadloze aansluiting op Europese discussies, waardoor een breed scala aan inzichten wordt gegarandeerd.

Mis de praktische workshop "How to Set Up a Health Data Sharing Initiative" niet, die de dag voor het symposium wordt georganiseerd. Het is een kans om praktische inzichten en vaardigheden te verwerven.

Voor liefhebbers van gezondheidsgegevens uit België en daarbuiten. Of je nu een beginner, dan wel een expert op dit gebied bent, het symposium is zo opgezet dat het toegankelijk en toch diepgaand is en waardevolle inzichten biedt in de toekomst van het delen en analyseren van gezondheidsgegevens.